Hulp bij woning kopen

Je wilt een huis kopen? Dat is een hele stap. Wij van Key Makelaardij helpen jou hier graag bij!

Het liefst wil je jouw nieuwe woning voor een goede prijs en onder gunstige voorwaarden kopen. Hiervoor is expertise vereist die ons makelaarskantoor door de jaren heen heeft opgedaan. We nemen je hiermee werk uit handen en zorgen voor een ontspannen aankoop.

Wanneer je jouw oog hebt laten vallen op een droomwoning en hier werk van wilt maken, zul je merken dat je dit werk beter aan een VBO makelaar over kunt laten. Een huis kopen is namelijk een flinke klus waar veel bij komt kijken. Wij nemen je dit werk graag uit handen en zorgen voor een soepele aankoop. Volgens Key Makelaardij moet een nieuw woning kopen voor jou een feestje zijn en daarom ontzorgen wij je graag bij onder meer het leed dat onderhandelen heet.

Sleutel tot succes

Of je nu jouw droomplek al hebt gevonden of een professional wilt laten meekijken op de markt: wij assisteren je graag bij het vinden van dé perfecte woning. Ongeacht het tijdsbestek of aantal bezichtigingen zoeken wij net zolang tot jij de ‚keys´ overhandigd krijgt!

Wil je een huis kopen in de omgeving van Barendrecht: Heerjansdam, Rotterdam, Rhoon, Rijsoord, Ridderkerk, Hoeksche waard of een andere plaats? Dan doorlopen wij de volgende stappen met je:

Persoonlijk gesprek

Een huis kopen is een persoonlijke aangelegenheid waar meerdere wensen bij komen kijken. Om jouw wensen een goede invulling te geven, spreken we deze daarom graag persoonlijk met je door. Hiervoor komen wij bij je thuis, zodat zodat alle ins & outs besproken kunnen worden. Onder andere: 

  • Aan welke eigenschappen moet de nieuwe woning voldoen?
  • Waar wil je gaan wonen?
  • In welke prijsklasse moet er gezocht worden?

Bezichtiging

Weet je al welk huis je wilt kopen en heb je dus een woning op het oog? Dan regelen wij een bezichtiging en gaan met je mee. Voorafgaand aan de bezichtiging kijken wij diverse zaken voor je na, zoals de marktwaarde, juridische & bouwkundige aspecten en spreken wij deze met je door. Tijdens de bezichtiging zullen wij kritische vragen stellen en/of deze noteren. 

Na afloop bespreken wij deze vragen en evalueren we wat je van de woning vindt. Zo wordt er een zo goed mogelijk beeld gevormd en kun je de beslissing nemen om over te gaan tot het uitbrengen van een bod. Zo niet? Dan gaat de zoektocht naar jouw droomhuis verder.

Onderhandelingen

Goed nieuws: je hebt jouw droomwoning gevonden en wilt graag een bod gaan uitbrengen! Tijdens dit proces spreken wij een goed doordacht bod en de onderhandelingstactiek met je door. Hierbij komen o.a. de volgende zaken aan bod:

  • De hoogte van jouw bod
  • Aanvaardingstermijn
  • Ontbindende voorwaarden
  • Roerende zaken

Wij helpen hiermee het maximale uit de onderhandeling te halen en het kopen van jouw nieuwe huis tot een succes te maken.

De aankoop

Van harte gefeliciteerd, jij en de verkoper zijn tot een prijs overeengekomen. Nu gaan we over tot de officiële koop. De koopovereenkomst wordt opgesteld en moet door beide partijen worden ondertekend. In deze overeenkomst wordt vastgelegd wat de rechten en plichten van beide partijen zijn. Heb je hier vragen over? Uiteraard spreken we deze rustig door, zodat je volledig achter de vastgestelde voorwaarden staat. Zodra alle handtekeningen gezet zijn, is het kopen van je nieuwe huis definitief!

Notaris en juridische afhandeling

Wij handelen de noodzakelijke notariële en juridische zaken voor je af. Hierbij valt te denken aan:
  • het bewaken van het de ontbindende voorwaarden en de bankgarantie
  • aanwezigheid bij de eindinspectie op de dag van de overdracht
  • aanwezigheid bij het overdracht (akte van levering) van de woning bij de notaris

Tot slot ontvang je de 'keys' van de verkoper(s) en is er wederom een woning succesvol aangekocht met de bemiddeling van Key Makelaardij.

Wij blijven ook na de aankoop beschikbaar voor al je woning gerelateerde vragen.

Maak nu een afspraak